Після оприлюднення постанови про заборону в'їзду на територію України громадянам РФ чоловічої статі у віці від 16 до 60 років, культурне життя країни чекало жорстоке потрясіння.

Згідно з постановою президента Петра Порошенка, відтепер українці не лише будуть позбавлені можливості приймати в гостях друзів і родичів з РФ, але і відвідувати концерти зірок російського шоу-бізнесу.

Афіша Києва переповнена анонсами про виступи росіян — вже завтра 1 грудня там чекають Скриптонита, а 8 грудня - Бориса Гребенщикова. Та якщо у цих артистів є можливість уникнути заборони (у Скриптонита є громадянство Казахстану, а БГ — вже глибоко за 60 — прим.ред.), то їхні колективи — музиканти, звукорежисери, адміністратори навряд чи в більшості не мають російських паспортів.

Представники концертного агенство повідомили, що поки нікому не відомо, чи відбудеться в суботу, 1 грудня, концерт Скриптонита. Вони уточнили, що в разі скасування, повідомлять кожному, хто купив квиток за допомогою смс. Представники самого артиста сказали, що у них поки немає коментарів щодо можливого скасування виступу, передає SUPER.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Така ж плутанина відбувається і з іншими артистами-громадянами РФ: російського колективу Litlle Big 9 грудня, Андрія Макаревича 22 і 23 грудня і громадського діяча Дмитра Бикова, чий творчий вечір у Києві запланований на 15 грудня. Також поки незрозуміло, чи зможуть виступити у січні і в квітні репер T-FEST та група СБПЧ.

Нагадаємо, глава Держприкордонслужби України Петро Цигикал на нараді з президентом Петром Порошенко повідомив, що на час військового стану країна не буде пропускати на свою територію росіян чоловічої статі у віці від 16 до 60 років. Вже стало відомо, що в новому розпорядженні є незначні винятки.

На нараді щодо посилення обороноздатності України виключенням назвали здійснення гуманітарної місії, як то прибуття на похорон.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Україна розірвала півсотні договорів з агресором.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що дивізіон С-400 в Криму заступив на бойове чергування поблизу кордону з Україною.