В одеському аеропорту не пустили в Україну російського артиста балету Андрія Меркурьева. Про це він повідомив "Громадському".

Російський артист балету Андрій Меркур'єв каже, що летів в Одесу, щоб відвідати виставу "Крик", який поставив у 2014 році в Одеському театрі опери та балету.

Андрій Меркур'єв

"Коли я повинен був проходити паспортний контроль, мені сказали почекати, після поспілкувалися зі мною і сказали, що, швидше за все, мені буде відмовлено. І дійсно хвилин через 5–10 мені сказали, що відмовили: "Ми сподіваємося на ваше розуміння, адже в країні воєнний стан. Відправляйтеся назад додому", – розповідає Меркур'єв.

Також артист заявляє, що разом з ним зворотним рейсом у Росію видворили ще трьох чоловіків. При цьому жінок-росіянок пропустили.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Я просто хотів подивитися свій спектакль і провести три дні в місті, поки в мене буде час. Я не можу туди не приїжджати, не мріяти, що я ще щось коли-небудь поставлю для одеської трупи, адже вони стали для мене рідними людьми. У свій час вони повірили в мене, дали мені шанс зробити свій перший балет, першу постановку. Я народився там як хореограф. Тому це моє рідне місто, мій театр", – каже артист.

Меркур'єв є заслуженим артистом РФ і солістом Великого театру.

26 листопада – на наступний день після того, як Росія виробила захоплення катерів Військово-морських сил України "Бердянськ" і "Нікополь", буксир "Яни Капу", а також 24 українських моряка – Верховна Рада підтримала указ президента України Петра Порошенка і ввела військовий стан введення в 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан ввели в Україні з 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.

Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал 30 листопада випустив звернення, що в зв'язку з введенням військового стану Україна посилила прикордонний режим, в країну не будуть пускати громадян РФ чоловічої статі у віці від 16 до 60 років.

Нагадаємо, Зоряний танцюрист з України отримав паспорт Росії: щоб легше танцювати під дудку Путіна

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Українська зірка слізно дякує Путіна, в мережі скандал, вимагають крові

Також "Знай.uа" писав про те, що Закоханий у Путіна український балерун знову затанцював перед своїм кумиром