Намісник Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь (митрополит Павло) дав коментарі з приводу обшуків в його будинку в селі Вороньків під Києвом і звинувачень у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

"Я хотів би запитати СБУ, яка діє за указом Президента: що таке конфесія? Це коли б я сказав щось у бік іудеїв, мусульман, католиків, це було б щось інше. Але я з ними дружу і поважаю їх... Не шукайте жертву до церкви. Я живу тільки в Києво-Печерській лаврі", - говорить священик

Він виступив перед журналістами і заявив, що будинок, де відбувалися обшуки, дійсно є його майном, але в ньому він не з'являвся з 2013 року. Павло заявляє, що через рік цей будинок пограбували – вкрали п'ять ікон і ящик горілки.

"Сьогодні там людської ноги не буває. Тільки хтось, правда, поклав брошуру 2017 року. Але я там був тільки в 2013 році", - заявляє митрополит.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Лебідь також відкидає всі звинувачення в розпалюванні релігійної ворожнечі.

Якщо сьогодні йдуть розборки в тому, що я нібито образив Михайла Антоновича Денисенка [патріарх Філарет УПЦ КП], я його не ображав. Я сказав слова Святого Письма: якщо людина робить погані справи, якщо людина поділяє церква, якщо людина благословляє людей на війну, - братовбивчу або яку хочете, як ви зрозумієте, - він є сином диявола не більше і не менше", - стверджує Павло.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

Лебідь додає, що Вселенський патріарх викликає у нього поваги, незважаючи на те, що він "поділяє український народ.

"Я молився за нього до певного часу, тому я до нього не маю ніякого відношення. Він робить погані вчинки, розділяє народ", - говорить священнослужитель

"Сьогодні на мене здійснюється тиск з усіх сторін. Але хочу запевнити, що я в святої соборної апостольської православної церкви. Інший церкви я не визнаю", - сказав він перехрестившись.

Він стверджує, що обшуки СБУ проводилися на сільськогосподарському підприємстві Лаври.

"Мене дивує: роблять обшуки за такою статтею, але чому йти в господарство? Що, корови - терористки? Вівці? Я не проти, нехай шукають. Може, кому-то навесні потрібен буде гній, так будете знати, де взяти його для своєї грядки", - додав митрополит.

Нагадаємо, СБУ обшукала особняк Павла: що ховав "під рясою" головний московський піп

Як раніше повідомляв "Знай.ua" СБУ навідалася до путінського владиці Павлу, спецназ оточив Лавру

Також Знай.ua" писав про те, що Путін тут не при чому: Синод прокоментував розгін московських попів в Європі