У Запоріжжі невідомі люди представляються співробітниками поліції і намагаються проникнути в будинки жителів, заявляючи, що прийшли для вилучення майна нібито на потреби армії. Про це у п'ятницю, 30 листопада, стало відомо завдяки заявою начальника патрульної поліції Запоріжжя Світлани Михайлівській, передає УНІАН.

В Україні активізувалися шахраї
В Україні активізувалися шахраї

зокрема, 29 листопада в поліцію надійшов дзвінок від місцевої мешканки про те, що в домофон її квартири подзвонив невідомий чоловік і представився співробітником поліції, заявивши при цьому, що він прийшов щоб конфіскувати майно для армії.

Патрульна поліція міста зазначає, що з введенням воєнного стану, це не одиничний випадок шахрайства. Про те, що довірою громадян можуть скористатися злочинці також на недавньому брифінгу попередили голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль і голова обласної поліції Сергій Комісаров.

Нагадаємо, Google Maps крадуть банківські рахунки: як врятуватися

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Шахраї навчилися використовувати Google Maps для власного збагачення, видаючи з їх допомогою себе за співробітників служби підтримки банківських організацій. Експлуатаційна схема виявилася настільки простою і ефективною, що потенційні жертви самі зв'язуються з шахраями, дозволяючи тим уникнути “холодних” дзвінків і підвищуючи тим самим ймовірність роздобути облікові дані для доступу до банківського рахунку. Таким чином корпорація добра збагатила кишеню злодіїв і аферистів, а наївні користувачі сервісу залишилися без грошей.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Упаковка – білоруська. Добрива – російські

В українських фермерів в цьому році стали купувати порожню тару, що залишилася від мінеральних добрив, щоб повторно використовувати як упаковку продукції.

Також "Знай.ua" писав про те, що Запам'ятайте ці назви: як не потрапити на гачок інтернет-злодіїв

В Україні почастішали випадки крадіжки грошей з банківських карт. Шахраї навчилися проводити маніпуляції з банківськими картками через інтернет-покупки їх власників.