Протягом листопада 2018 року українські військові завдали проросійським бойовикам на Донбасі значних втрат.

Про це офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (позивний "Штірліц") повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Він відзначив, що бойовик продовжують ігнорувати Мінські домовленості та фактично кожного дня провокують українських військових вогнем з різних видів озброєння.

Проте за підсумками листопада підрозділи російських окупаціних сил не дорахувались 65 вбитих та 90 найманців, які отримали різного роду поранення.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Небойові втрати склали шестеро окупантів (порушення заходів безпеки, ДТП, смерть в результаті отруєння алкоголем), і дев'ять отримали поранення.

Проте він відразу ж додав, що ця цифра може значно збільшитись, адже ватажки бойовиків приховують реальні втрати. Адже кремлівські куратори наказують занижувати офіційну кількість втрат у зв'язку з "призовом на військову службу за контрактом" і небажанням останнім часом захищати "кордони республіки".

Офіцер ЗСУ зауважив, що більшість бойовиків, які брали участь в бойових діях протягом перших років війни, вже розчарувалися в ідеях "русского міра" і т.зв. "Новоросії", тому звільняються з підрозділів російсько-окупаційних військ.

Разом з тим варто відзначити, що представники прес-служби Операції об'єднаних сил озвучили підсумки п'ятниці, 30 листопада. Як повідомили у відомстві, добу пройшли без загиблих та поранених. Військові розповіли, що жодна з спроб ворога не увінчалася успіхом.

Разом з тим, бійці незаконних бандформувань продовжують ігнорувати перемир'я. Обстріл позицій українських військовослужбовців тривають, причому для цього задіюється саме різноманітне озброєння. Зокрема. як повідомили в прес-службі, ворог обстрілював позиції з БМП, гранатометів, автоматів і кулеметів. Особливо гаряче було біля селища Вільний, що знаходиться в Луганській області. Крім того, неспокійно було і в селі Луганськом. Тут ворог застосував міномети калібру 120. Поблизу села Гнутовое, терористи використовували міномети калібру 82.

Крім того, нещодавно вдалося ліквідувати одного з сепаратистів, який виявився уродженцем Луганщини. Стало відомо ім'я вбитого - Хализов Дмитро Володимирович, який отримав позивний “Фантом”. Він народився в селі Петровське, неподалік від міста Красний Луч. Про подробиці загибелі бойовика нічого не відомо.

Нагадаємо, путінські бойовики чотири рази обстріляли позиції ЗСУ.

Як повідомляв "Знай.ua", у Лаврова натякнули на захоплення частини України.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні ввели перший рівень бойової готовності.

Україні ввели перший рівень бойової готовності: чого очікувати і чи варто боятися