Введений в Україні воєнний стан і пов'язані з ним обмеження на в'їзд для російських громадян викликали з боку Росії неоднозначну реакцію. Зокрема, голова Ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов направив відкритий лист омбудсмену Людмилі Денісовій із проханням посприяти скасуванню заборони на в'їзд в Україну для чоловіків-громадян Росії. На думку Федотова, подібне рішення позбавляє “мільйони ні в чому не винних людей <...> можливості відвідувати своїх родичів, здійснювати ділові поїздки, їздити на відпочинок, на лікування, на навчання, на хрестини, на поминальні служби і т. п.”.

Цікаво, що про подібне заговорили представники країни, в якій з подачі влади активно руйнуються, демонізуються і порицаються всі можливі ділові, історичні та релігійні зв'язки з Україною. Іншими словами, Михайло Федотов шкодує про неможливість своїх співгромадян, наприклад, укласти угоду з українськими партнерами, за яку угоду цих же співгромадян у Росії тут же затаврують “фашистами”, “бандерівцями”, а то й чим гірше. Або, припустимо, за неможливість з'їздити на хрестини за обрядом УПЦ, за який рідні московські священнослужителі моментально предадуть прихожанина анафемі.

Втім, справжні мотиви подібних слізних прохань видно неозброєним оком, якщо згадати, що під заборону на в'їзд потрапили громадяни Росії чоловічої статі від 16 до 60 років. Іншими словами, боєздатні люди призовного віку. Вхідні в “групу ризику” у період воєнного стану. До того ж, глава російського Ради з прав людини (формулювання, яке вже само по собі доволі іронічне) чи то не знає, чи то навмисно забуває про те, що, згадана заборона на в'їзд припускає ретельний розгляд кожного окремого випадку. Тобто, тим самим бізнесменам, які реально мають ділові зв'язки в Україні, у випадку надання доказів, жодних перешкод чинитися не буде.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Але деталі - явно не для російської влади. Адже головне - вміти однією рукою писати слізного листа, другою підписуючи наказ про відкриття вогню і захоплення полонених.

Нагадаємо, Україна заборонила в'їзд російським чоловікам

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Україна розриває договори Росією

Також Знай.uа" писав про те, кому з росіян дозволять в'їзд в Україну