Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про кардинальні заходи у сфері співробітництва з Росією, які були застосовані після агресії Кремля у Азовському морі.

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на заяву глави МЗС.

Клімкін заявив, що за останній час було припинено дію 48 договорів, укладених раніше з Росією.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Окрім того глава українського МЗС повідомив, що в найближчому майбутньому буде розірвано договір Про дружбу, співпрацю та партнерство з РФ.

"Ми за останній час вбили 48 двосторонніх договорів... Наступна порція буде дуже скоро, близько 40 договорів. Ми досконально переглядаємо нашу договірну базу", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, 28 листопада в Україні історичний день. Так, у газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано указ президента Петра Порошенка про старт воєнного стану в декількох областях, які межують з Російською Федерацією та Придністров'ям, терміном на 30 днів.

В Україні в 10 областях вводять воєнний стан
В Україні в 10 областях вводять воєнний стан

Відомо, що президентський указ №392 вводить в дію рішення Ради національної безпеки України про воєнний стан з 14:00 дня 26 листопада до 14:00 дня 26 грудня.

Варто відзначити той факт, що військове положення введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Раніше Знай.uа писав про те, що заступник начальника Генштабу ЗСУ Родіон Тимошенко зробив заяву щодо мобілізації в Україні.

Воєнний стан
Воєнний стан

Заяву зробили на брифінгу Збройних сил України.
За словами начальника Генштабу, після введення воєнного стану повномасштабну мобілізацію проводити не будуть.
За словами Тимошенка, у випадку воєнних дій в ряди ЗСУ будуть призивати насамперед резервістів першої черги.

"Резервісти – це оперативний резерв першої черги і другої. Оперативний резерв першої черги складається з людей у віці до 40 років, які пройшли відповідну підготовку. Вони приписані до військових частин і знають командира військової частини. Вони готові до виконання бойових завдань. Друга черга – особовий склад до 50 років, який піде на доукомплектування статичного резерву військового формування", – заявив заступник начальника Генштабу.

Також Знай.uа повідомляв, що дивізіон С-400 в Криму заступив на бойове чергування поблизу кордону з Україною.