Ні для кого не секрет, що введений в країні воєнний стан, та й нестабільна ситуація на кордоні з Росією, так чи інакше додають напруги у повсякденне життя українців. Хтось переживає за друзів, що живуть у конфліктних регіонах, хтось за родичів-військовослужбовців, що захищають країну приблизно там же. Як виявилося, здатні здати нерви і у самих військовослужбовців, особливо, як це не парадоксально, далеко від зони конфлікту.

Минулої ночі з 30 листопада на 1 грудня 2018 року, раптово залунали постріли в Одесі. Ініціатором стрільби виявився військовослужбовець, який, судячи з наявної інформації, пострілами в повітря намагався поставити крапку в дискусії з перехожими. Про суть дискусії інформації нема, але вже зараз відомо, що дії військовослужбовця розцінені командуванням як хуліганські.

Зокрема, прес-служба оперативного командування "Південь" повідомила наступне: “У нічний час 30 листопада 2018 в Одесі, військовослужбовець із особистої недисциплінованості вчинив хуліганські дії, а саме: після словесної перепалки з перехожими здійснив кілька пострілів з пістолета в повітря”. Також прес-служба повідомила, що даний випадок “ганьбить і підриває авторитет військовослужбовців у суспільстві” і що ініційована службова перевірка, мета якої - з'ясувати обставини інциденту.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Цей випадок невиправданого застосування вогнепальної зброї - не єдиний в Україні за останній час, але раніше подібні ситуації відбувалися за участю цивільних осіб, і кожен такий випадок викликав бурхливу полеміку між прихильниками і супротивниками легалізації вогнепальної зброї.

В цей же раз, враховуючи причетність до інциденту військовослужбовця, оперативне командування налаштоване дуже рішуче, що, власне, і не дивно при нинішньому стані повної бойової готовності, в період якого армії необхіден максимальний порядок і максимальна злагодженість. А значить, скоріш за все, за підсумками службової перевірки любитель постріляти у повітря буде у кращому випадку звільнений з лав Збройних сил України.

Нагадаємо, стрілянина на вулицях лунає не тільки в Україні

Як раніше повідомляв "Знай.ua", двійник Путіна влаштував стрілянину в центрі столиці

Також "Знай.ua" писав про випадок п'яної стрілянини в Києві