У суботу, 1 грудня, стало відомо, що Служба безпеки України викликала на допит священнослужителів Сарненської та Рівненської єпархій Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомляє Telegram-канал "Зрада чи Перемога", посилаючись на джерело в УПЦ МП.

Так, співробітники правоохоронних органів викликали на допит велику кількість священиків (скільки конкретно не уточнюється, - ред) Сарненської єпархії, а також 20 священнослужителів Рівненської єпархії.

Як стверджує джерело, священики "отримали повістки про виклик на допит в якості свідка, без роз'яснення, про що свідчити".

Раніше повідомлялося, що 30 листопада співробітники правоохоронних органів прийшли з обшуком до намісника Києво-Печерської Лаври Павла. Митрополиту пред'явлено декілька серйозних звинувачень, в тому числі у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі і порушення рівноправності громадян з огляду на расову приналежність.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як заявив один із силовиків, які проводили обшук, подібні заходи проводяться за місцем проживання і знаходження майна, яке перебуває у власності Митрополита Павла.

Кадри, отримані в результаті обшуків, вражають. На території двору розташований величезний особняк. У свою чергу, Митрополит Павло заявив, що особняк знаходиться на продажі. У разі, якщо вдасться знайти покупця, виручені кошти будуть передані в будинок маляти.

Журналісти з'ясували, що намісник Києво-Печерської лаври дійсно хотів продати майно, і навіть озвучили виставлену їм ціну. За комплекс Митрополит Павло хотів отримати 34 мільйони гривень.

Нагадаємо, що намісник Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь (митрополит Павло) дав коментарі з приводу обшуків у його будинку в селі Вороньків під Києвом і звинувачень у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у зв'язку з прийняттям рішення синоду Вселенського патріархату, дата скликання Об'єднавчого собору буде визначено в грудні.

Також портал Знай.uа писав, що окружний суд Саутпорта в австралійському штаті Квінсленд засудив до чотирьох років і трьох місяців в'язниці колишнього єпископа з Росії.