Відомо, що на кінець грудня 2017 року українці заборгували за ЖКП 32,3 млрд грн. У тому числі заборгованість населення з оплати за газопостачання склала 12,4 млрд грн, за централізоване опалення та гаряче водопостачання - 11,1 млрд грн. Однак цифра боргу продовжує зростати.

Державна служба статистики України повідомила, скільки українці заборгували державі за житлово-комунальні послуги, сума дійсно вражає. Так заборгованість населення по оплаті за ЖКП на кінець жовтня 2018 року склала 39,2 млрд грн, що на 1,0 млрд грн більше, ніж місяцем раніше. Про це повідомляє Хвиля.

Як вказують в статистичному відомстві, на кінець жовтня 2018 року заборгованість населення по сплаті за поставки природного газу склала 18,0 млрд грн, за централізоване опалення та постачання гарячої води - 10,2 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій — 4,0 млрд грн, за централізоване постачання холодної води і водовідведення — 3,1 млрд грн, за вивезення побутових відходів — 0,6 млрд грн, за постачання електричної енергії 4,0 млрд грн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·ч), на одного власника особового рахунку у жовтні 2018 року склали 871,7 грн.

Згідно з даними Держстату, в жовтні 2018 року населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 5,1 млрд грн (77,5% нарахованих за цей період сум), за постачання електричної енергії — 3,0 млрд грн (110,4%).

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови про монетизацію, яку почне вже в 2019 році. Вже за місяць починається монетизація субсидій, тобто, економним українцям повернуть частину коштів, які вони можуть використовувати на будь-які цілі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 23 ноября Верховна Рада прийняла державний бюджет України на 2019 рік. Згідно з документом з 1 січня зросте мінімальна зарплата і прожитковий мінімум, а з 1 березня 11,5 млн пенсіонерів отримають масштабний перерахунок пенсій.

Також "Знай.uа" писав, Міністерство соціальної політики фіналізували проект постанови щодо надання пільг і субсидій в грошовій формі і найближчим часом має намір винести його на розгляд засідання Кабінету міністрів.