Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови про монетизацію субсидій. Українцям доведеться відкрити нові рахунк в банки, куди нараховуватимуть кошти, а гроші списуватимуть для наданння знижки на оплату комуналки.

Про це розповів глава директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

гроші

"Ми не змінюємо процедуру призначення субсидій. Одержувачу треба подати заяву в орган соцзахисту населення і дати дозвіл на обробку персональних даних банком. Потім відбувається електронний обмін інформацією між органом соціального захисту, Мінсоцполітики, банком і підприємством, яке надає послугу", - зазначив Музиченко.


У Мінсоцполітики зазначили, що на кожного одержувача субсидій буде відкритий рахунок в банку, імовірно в "Ощадбанку", куди зараховуватимуться кошти. За словами Музиченка, з цього рахунку гроші будуть списуватися для надання субсидій.

Якщо споживач економив та витратив менше, ніж йому призначили, різницю отримають на той же рахунок, а їх далі можна буде використати на будь-які інші цілі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Все, що потрібно зробити отримувачам субсидій, це відвідати відділення банку і написати заяву, пояснюють в міністерстві.

"Споживач зможе користуватися цими грошима на власний розсуд. Але це можливо тільки при відсутності заборгованості за сплату комунальних послуг", - повідомив Музиченко.

гроші


Додамо, повну монетизацію субсидій реалізують у три етапи. Перший розпочнеться уже з Ннового року.

Нагадаємо, з 1 грудня 2018 року в Україні підвищився рівень мінімальної пенсії – до 1497 гривень, що на 62 гривні більше минулого мінімуму.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, в уряді розповіли, як житимуть прості українці за воєнного стану та що буде з соцвиплатами.

Раніше портал Знай.ua писав, що нова європейська країна заманює вигідними вакансіями.

Дивіться: Які соцвиплати чекають на українців у 2019 році