Повір'я

Це православне свято встановилося ще на зорі християнства, але широко поширеним стало в православ'ї тільки в 9 столітті. Люди на Русі скоротили його назву просто до слова «Введення». Це для них означало не тільки свято Богородиці, а й початок чогось. У цей день - початок справжньої зими.

Люди вірили, що в цей день сама Зима, одягнена в білу шубу, проїжджає по вулицях на трійці коней. Вона морозить повітря своїм диханням, може малювати візерунки на вікнах. До речі, сонце і мороз вважалися хорошою ознакою. Це означало, що в наступному році буде хороший урожай хліба. А якщо ж день був похмурим, то на родючість землі навіть не сподівалися. Також вважалося, що мороз в сьогоднішній день, принесе холод і на різдвяні свята.

Прикмети

  • Введення прийшло - зиму на Русь завело.
  • Якщо перший сніг пішов до Введення, значить він швидко розтане, а якщо після нього, то буде лежати до самої весни.
  • Якщо 4 грудня холодно, то зима буде морозною і сніжною.
  • Якщо мороз і сонце, значить урожай хліба в наступному році буде хорошим.
  • Якщо вдарив мороз, значить літо буде спекотним.
  • Яким видалося Введення, така погода буде і на Різдво.
  • Введення накладає на воду лід.
  • Якщо церковні дзвони звучать дзвінко і їх чути далеко - це до морозу, а якщо звук глухий - до снігопаду.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.