Українці звикли роками скаржитися на зростання цін на світло, воду і газ і, звісно ж, у порівнянні тарифів із зарплатами та соціальними виплатами ці закиди у бік влади зовсім не безпідставні.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Однак статистичні дані показали, що в нашій країні тарифи на електроенергію набагато нижчі, ніж в інших європейських державах, повідомляють ЗМІ.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

У повідомленні йдеться, що вартість електроенергії для жителів Києва становить всього 3,64 євроцента за кіловат на годину. Цю ціну офіційно назвали найнижчою серед європейських столиць.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з індексом вартості електроенергії за листопад 2018 року, Україна знаходиться на останньому, 32-му місці, за ціною на електрику в Європі. На передостанній сходинці рейтингу розмістилася столиця Сербії Белград, де світ стоїть 7,23 євроцента за кіловат / годину.

долари
долари

Як виявилося, найбільше платять за електрику мешканці Данії. У Копенгагені ціна за світло становить 32,16 євроцента. Трохи менше платять німці - 30,48 євроцента.

Нагадаємо, на кінець грудня 2017 року українці заборгували за ЖКП 32,3 млрд грн.

комуналка
комуналка

У тому числі заборгованість населення з оплати за газопостачання склала 12,4 млрд грн, за централізоване опалення та гаряче водопостачання - 11,1 млрд грн. Однак цифра боргу продовжує зростати.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Державна служба статистики України повідомила, скільки українці заборгували державі за житлово-комунальні послуги, сума дійсно вражає. Так заборгованість населення по оплаті за ЖКП на кінець жовтня 2018 року склала 39,2 млрд грн, що на 1,0 млрд грн більше, ніж місяцем раніше. Про це повідомляє Хвиля.

Раніше Знай.uа писав про те, що однією з проблем, чому українцям не виділяють субсидії, є наявність прописаних членів родини, навіть, якщо вони не проживають разом. Не завжди люди знають, як діяти у такій ситуації.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Також Знай.uа повідомляв, що Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови про монетизацію субсидій.