Хвиля "євроблях" буквально заполонила Польщу після прийняття Верховною Радою так званого "закону Южаніної", який визначає нові норми розмитнення авто з іноземною реєстрацією.

Про це пише Автотема.

Як відомо, для розмитнення "євроблях" українці повинні тепер стати офіційними власниками таких автомобілів, відповідно, переоформлення документів має відбуватися на території держави, в якій зареєстрований транспортний засіб.

авто з іноземною реєстрацією

Чимало українських власників автомобілв з єврономеами не мають поняття, як перереєструвати автомобіль, тому звертаються за допомогою до польських посередників, які вирішили зірвати куш на цій справі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Офіційно перереєстрація автомобіля в Польщі коштує 100 злотих (приблизно 750 гривень). А ось переоформлення машини через посередника українцеві вже обійдеться в 400 злотих (це близько 3 тисяч гривень).

польські номери

Таким чином, українець, який не зробить перереєстрацію самостійно, змушений віддати потрійну суму за послуги посередникам.

За неофіційною інформацією, деякі спритні поляки за кілька днів по цій схемі вже встигли заробити по кілька тисяч доларів на українських валсниках "євроблях".

Якщо врахувати той факт, що саме з Польщі найбільшу кількість "євроблях" завезли до України, тому польські посередники можуть прсто озолотитись на українцях.

Нагадаємо, митники відзвітували про перший тиждень роботи з новим законом про розмитнення та розповіли, скільки "євроблях" отримали українські номери.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Європейський союз поставить роботів на кордоні. Тепер перевірки тих, хто в'їжджає, відбуватимуться по-новому.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям озвучили бюджетні варіанти нових автомобілів.

Дивіться: Скільки українцям обходиться розмитнення авто за новими правилами