Повір'я

В цей день зазвичай поминали полеглих воїнів. Але також ворожили на долю тих, хто пішов на війну. Було кілька способів. Один з них - гадання на булках. Потрібно було спекти три булки. В одну клали хрест. Всі три булочки розкладали по дому: одну залишали на порозі, другу - на лавці, а третю ставили на полицю поруч з образами. Якщо булка з хрестом виявилася на порозі, то солдат скоро повернеться, а якщо поруч з образами, то може не повернутися зовсім.

Ще одним способом було ворожіння на павука. Спочатку потрібно було зловити павука і посадити його в глечик. А верху зав'язували чимось. Через 6-8 днів треба було зазирнути, чи живий павук. Якщо живий, значить і той, на кого ворожать, теж живий. Якщо плете павутину до самого верху - людина додому повернеться.

Також в цей день молилися Олександру Невському про родичів, які опинилися в чужому краю. А Святителю Митрофану - про зцілення від недугів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Прикмети

  • На небі мало хмар - буде ясно, але холодно.
  • Хмари закрили сонце, значить, скоро почнеться буран.
  • Місяць чіткий і з гострими «ріжками» - зима буде студеною. Якщо 6 грудня йшов дрібний сніг і дув вітер з півночі, то 6 червня мав пролитися холодний дощ.
  • Народжені 6 грудня будуть прекрасними мисливцями. Носити їм слід сапфір.
  • Сніг під ногами сильно скрипить - до теплої погоди.
  • Стійкий південно-східний або північно-східний вітер - до затяжної похмурої і сніжної погоди, без великих морозів.
  • Вночі місяць почервонів - чекай на наступний день посилення вітру та снігу.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.