Історія свята

Митрофан Воронезький виріс в благочестивій родині, одружився і мав сина. Але в 40 років став вдівцем і став ченцем в Золотниківській пустелі, трохи пізніше був настоятелем обителі. У 1682 році Митрофан став єпископом Воронезьким. Святий намагався як міг зміцнювати православ'я і позиції церкви, зводив нові обителі і підвищував моральний рівень духовних осіб, боровся зі старообрядцями.

Олександр Невський народився в 13-му столітті в Переяславі Заліському. Тоді країну атакували відразу з трьох сторін - Литва, монголо-татари і католицький Захід. За все життя Невський жодного разу не програв битву, був талановитим полководцем і дипломатом, укладав мир з сильними ворогами - Золотою Ордою - і зміг відбити напад з Заходу, захищаючи православ'я від католицької експансії.

Традиції

В цей день на узбіччях встановлювали довгі палиці, схожі на списи, які називали дорожніми віхами. Зверху кріпили клоччя, солому і ганчір'я. Так люди могли швидко і без проблем знайти дорогу додому, якщо потрапили в заметіль або дорогу засипало снігом.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також в цей день святкували встановлення шляху для саней. Тому весело каталися на санях, грали в зимові ігри, кидалися сніжками. На стіл ставили пиріг і свіже пиво, а потім починалося застілля, під час якого грали в різні ігри.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.