Ціни на нафту еталонних марок знову перейшли до зниження. Інвестори сумніваються, що країни ОПЕК+ зуміють домовитися про скорочення видобутку в 2019 році.

Так, лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 9:50 за київським часом подешевшали до 61,14 долара за барель.

Вартість ф'ючерса на BRENT на січень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) зменшилася до 52,44 долара за барель.

Як заявив міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фалих, поки занадто рано стверджувати, що ОПЕК+ знизить нафтовидобуток.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Нам потрібно зібратися разом і вислухати колег, вислухати їхні думки з приводу попиту і пропозиції та їх прогнози щодо видобутку в їх країнах", – заявив він.

При цьому ще минулого місяця міністр говорив, що ОПЕК+ варто розглянути можливість зменшення нафтовидобутку на 1 млн б/с.

Нагадаємо, зустріч ОПЕК призначена на 6 грудня. Угода щодо зниження нафтовидобутку, що вступила в силу з 1 січня 2017 року, передбачає зниження нафтовидобутку 24 країнами ОПЕК і низкою країн, що не входять в картель, на 1,8 млн барелів у добу від рівня жовтня 2016 року. Необхідність в ньому виникла через майже п'ятикратного падіння нафтових цін в 2014 році з-за різкого зростання видобутку сланцевої нафти в США. Угода з початку 2018 року перевиконувалася на 30-50%, через кризу у Венесуелы і до квітня її мета була досягнута – надлишок нафтових запасів був ліквідований.

З липня країни ОПЕК+ вирішили заповнити цей недолік і збільшити постачання нафти на ринок в обсязі приблизно 1 млн барелів на добу. Проте вже в кінці вересня міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фалих заявив, що в 2019 році ринку загрожує перенасичення, і потрібно знизити видобуток. Росія закликала не поспішати з оцінками.

Нагадаємо, "жигулі" та " Ланоси можуть зникнути назавжди, влада готує черговий закон-знущання.

Як повідомляв Знай.uа, ціна на нафту впала у прірву, Трамп задоволений, як слон.

Знай.uа писав, у Гройсмана прикинули, скільки українці заплатять за газ до 2019.