Міністр соціальної політики України Андрій Рева стурбований тим, що в Україні з 16 мільйонів постійно працюючих громадян, близько 4 мільйонів не вважають за потрібне виплачувати Єдиний соціальний внесок. Крім шкоди для бюджету країни подібну зневагу, за словами Реви, завдає шкоди і самим неплатникам, так як суттєво позначиться на розмірі та сам факт наявності у них пенсій. І, як результат, повз них можуть пройти і нові субсидії, вводяться з 1 січня 2019 року.

Фактично, як зауважив Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів, саме виплати роботодавцями Єдиного соціального внеску на даний момент є основним, якщо не єдиним джерелом наповнення Пенсійного фонду країни. Тим більше, що в останні роки, щоб простимулювати ці виплати, в Україні були введені пом'якшення і податкові знижки, які дозволяють спростити процес виплат. Також сама ставка ЄСВ була знижена до 22% (раніше вона становила 38%).

Високий дефіцит Пенсійного фонду України, на думку Андрія Реви, викликаний тим, що багато підприємців використовують різні незаконні схеми, які дозволяють ухилитися від виплати ЄСВ. Що, в свою чергу, викликає у Міністерстві соціальної політики пропозиції знову про підвищення граничних виплат ЄСВ, щоб збільшити тим самим загальну суму відрахувань у Пенсійний фонд. Однак це, на думку міністра, проблеми з наповненням ПФУ не вирішить, бо “не можна увійти в одну річку двічі”.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Залишилося зрозуміти, вирішать, на думку Андрія Олексійовича, проблему прийдешні штрафи за зарплати “у конвертах”, в самому незабаром загрожують завдати істотного удару по українському бізнесу? І чи є в уряду інші способи вирішення цієї ситуації, крім обіцянок залишити неплатників без пенсії, або українським бізнесменам у найближчому майбутньому знову доведеться “тугіше затягувати пояси”?


Нагадаємо, українцям показали нові умови монетизації субсидій

Як раніше повідомляв "Знай.иа" українцям можуть відключити газ

Також Знай.иа" писав про можливе підвищення тарифів ЖКГ