У Путіна бурхливо відреагували на ухвалення Верховною Радою закону "Про прилеглу зону України".

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на панічні заяви росіян у виданні "Московський комсомолець".

"Українським прикордонникам дозволили вбивати росіян мовчки" - таким зловісним заголовком РосЗМІ відреагували на ухвалення вищевказаного закону.

пропагандисти
пропагандисти

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Стріляти на ураження без попередження! Таке право українським прикордонникам відтепер дає закон, ухвалений у четвер української Радою. У новому законі зазначено, що у разі вторгнення на українську територію злочинних угруповань і воєнізованих груп, з метою запобігання збройним конфліктам і провокаціям, українські прикордонники можуть відкривати вогонь на ураження ворога без жодного попередження. Зрозуміло, проти кого насамперед спрямовані ці законодавчі новації", - йдеться у матеріалі.

прикордонник
прикордонник

Також наводяться думки російських експертів. Один з них, директор Центру вивчення країн Близького Сходу та Центральної Азії Семен Багадасаров упевнений, що "це зроблено в межах спроби чергового антиросійського "накату", посилення напруги, щоб нас налякати.

"Усе це, звісно ж, ситуацію на кордоні веде від локальної напруженості до ширшої конфронтації", - коментує він український закон.

український кордон
український кордон

Іще один російський експерт підлив масла у вогонь:

"Після ухвалення такого закону так і хочеться згадати радянську кінокласику: "Все, кіна не буде - електрика закінчилася!". Це все саме про них. Авантюра в Чорному морі відбулася, а вони тільки тепер "б'ють по хвостах", ухвалюючи такий закон. Так що висновок з усього цього простий: по-перше, - реакція на подію, яка ними ж була спровокована, запізніла, по-друге, - абсолютно бездумна і не прорахована, а по-третє, - це повне нерозуміння того, що за такі дії доведеться відповідати", - резюмував він.

Нагадаємо, підрозділи та бойові частини ЗСУ перемістяться на найнебезпечніші напрямки по всій лінії українського кордону з Російською Федерацією.

Раніше Знай.uа писав про те, що Верховна Рада ухвалила припинення дії Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Росією.

Також Знай.uа повідомляв, що з моменту уведенням воєнного стану в Україні кількість росіян, які перетнули державний кордон, скоротилася майже втричі.