Під час воєнного стану процедура пропуску на окуповані території України проходитиме тільки за офіційним українським документами. Тим не менш в правилах є деякі винятки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Держприкордонслужби України.

прикордонник
прикордонник

Наприклад, в анексований Крим пропустять представників іноземних ЗМІ, правозахисних організацій, гуманітарних місій та ін., у разі наявності у них необхідних документів і отриманих спеціальних дозволів, виданих Державною міграційною службою України. Але для кожного випадку остаточне рішення прийматиметься безпосередньо в контрольних пунктах в'їзду-виїзду.

ОБСЄ
ОБСЄ

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У той же час, право перетину лінії розмежування на Донбасі матимуть представники офіційних спостережних місій ООН, ОБСЄ та місії Червоного Хреста. Рішення по іншим іноземним громадянам буде прийматися при наявності відповідних документів про постійне проживання на окупованій території або потреба перетину лінії розмежування з гуманітарною метою (похорон, тяжка хвороба близьких родичів тощо).

Варто нагадати той факт, що за інформацією Держприкордонслужби ніяких обмежень для громадян України немає.

Варто нагадати, що 47-річний українець віз до Угорщини понад 1000 пачок сигарет. Але на шляху контрабандиста стали прикордонники відділу "Горонглаб".

Помітивши наряд, чоловік спробував втекти. Військовослужбовці затримали зловмисника і доставили в прикордонний підрозділ, де відносно нього було складено протоколи за адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, що протягом одного дня, в Україну не пустили сто росіян. У той же час, за його словами, протягом дня Росія не пустила на свою територію 40 українців. Він також зазначив, що Україна відмовила у в'їзді росіянам з різних причин.

Нагадаємо, заборона в'їзду в Крим: прикордонники шокували журналістів несподіваним рішенням.

Як повідомляв Знай.uа Україна заборонила в'їзд ЗМІ в Крим, журналісти нічого не розуміють.

Знай.uа писав, військові повністю заблокували Донбас, в'їзд і виїзд заборонений, але є одна деталь.