Центральний банк Російської Федерації рекомендував банкам поменше, які працюють з платіжними системами не безпосередньо, а через великі спонсорські банки, знайти запасних спонсорів для обслуговування своїх карток. Про це повідомляє місцеве видання Ведомости у п'ятницю 7 грудня.

Як наголошується, банки-спонсори мають намір від ключиться від найбільших міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard. Не уточнюється, яка саме з фінансових організацій почне тенденцію першою, проте в групі "ризику" вже є такі великі спонсорські банки як "Платіжний центр", "Уралсиб", ВТБ, Росбанк, Промсвязьбанк.

Таким чином Центробанк намагається застрахувати себе і клієнтів не тільки від краху спонсорських банків, але і від санкцій, під які Росія незабаром потрапить за свою агресивну поведінку, і які призведуть до відключення від спонсора Visa і Mastercard, як це було у 2014 і 2015 роках, вважають кілька банкірів. Відомо, що Сполучені Штати Америки вже зайнялися підготовкою санкцій, які, найімовірніше, торкнуться найбільших банків.

На платежі в Росії це не вплине - розрахунки проводяться через Національну систему платіжних карт, але за кордоном карти працювати не будуть.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

США на початку 2019 намір ввести новий пакет "жорстких" санкцій відносно Росії через те, що Москва відмовилася відповісти на вимогу дати гарантії незастосування хімічної зброї.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Путіну пояснили, як він нарвався на санкції: спрацювали відмінно.

Під час саміту G20, який нещодавно завершився в Аргентині, українські дипломати підняли найважливіше на даний час питання: події в Азово-Керченському регіоні, коли Росія обстріляла українські кораблі і моряків захопила.

Нагадаємо, "Потрібно вирішувати": Ердоган сунув санкційний ніс в Керченську протоку, і не дарма.
З нашої недавньої новини "Прямо і наліво…" ви дізнаєтеся, як Європарламент вигнав Росію з цивілізованого світу.

Тим часом, наш портал раніше повідомляв, що була прийнята ще один захід проти Росії. Як повідомляв "Знай.uа", США вирішила провчити Росію і зменшити її морські амбіції, заради яких країна постійно порушує Міжнародне право. Так американський есмінець USS McCampbell пройшов в безпосередній близькості від спірного затоки Петра Великого біля берегів російського Владивостока, який (затока), Росія несправедливо вважає своїм.Міжнародним правом передбачено володіння країною дванадцятьма морськими милями від її берега, а Росія "зазіхає" на значно більшу територію. США своєю акцією показали, що Америка буде плавати, літати і діяти там, де це передбачено Міжнародним правом.