Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбединова на 5 діб, повідомляє Крим.Реалії.

Рішення оголосив суддя Антон Цикуренко. Курбединова заарештували за 20.3 статті КоАП Росії (пропаганда або публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій) за пост в соцмережі Фейсбук 2013 року.

За словами колег Курбединова, скаргу на нього написав колишній житель Криму, який переїхав в Дамаск.

Курбединов вважає, що його затримання російськими силовиками вранці 6 грудня відбувалося "на абсурдній підставі", і він не визнає звинувачень в екстремізмі.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Еміль Курбединов зазначив, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога политузникам і захист українського військового Богдана Небилиці.

Адвокат Курбединова Олексій Ладен під час виступу в Київському районному суді Сімферополя заявив, що справу необхідно припинити у зв'язку з відсутністю складу правопорушення. Ладен нагадав суду, що у 2013 році в Криму "діяла юрисдикція України, в якій немає заборони на дану символіку, відповідно, немає прямого умислу у вчиненні правопорушення". Також суд відмовив у клопотанні про припинення адміністративної справи за закінченням терміну давності.

Одним зі свідків у справі затриманого російськими силовиками кримського адвоката Еміля Курбединова проходить співробітник ФСБ Росії Андрій Сушко, який брав участь у затриманні і тортурах татарського активіста Рената Параламова.

Раніше повідомлялося, що 27 листопада, у так званих "судах" в окупованому Криму почали обирати запобіжні заходи взятим у полон українським морякам.

Нагадаємо, хронологію захоплення російськими окупантами українських суден у Керченській протоці показали на карті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", російський військовий корабель протаранив буксир ВМС України.

"Знай.uа" писав, захоплений ФСБ український моряк передав рідним записку.