Існує величезна ймовірність того, що фаза Ель-Ніньо вже почалася, пробуджуючи екстремальні погодні умови, які і так погіршилися через зміни клімату, і збільшуючи шанси, що 2019 рік буде найспекотнішим в історії людства, попереджають вчені. Ель-Ніньо – це потепління поверхневих вод у східній частині Тихого океану.

Про це пише видання National Geographic, передає Хвиля.

Наслідки Ель-Ніньо були більш значними в останні роки через глобальне потепління, і ці впливи будуть гірше, так як температури продовжують зростати, повідомляє недавнє дослідження в журналі Geophysical Research Letters. Чотири найспекотніші роки в історії були в період з 2015 по 2018 рік, що обумовлено збільшенням викидів вуглекислого газу, які також досягли рекордного рівня, за даними Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), пише National Geographic.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Потепління у світі означає все більший і більший прояв руйнівної стихії і небезпечних погодних умов, таких як спека, лісові пожежі, посухи, затоплення і нищівні шторми. У 2018 році в Північній півкулі було 70 тропічних циклонів або ураганів, що більше середнього значення попередніх періодів, що становило 53, інформує видання. Потужні і часто рекордні шторми викликали спустошення, завдали величезних економічних збитків і призвели до втрат людських життів. Теплові хвилі також призвели до вражаючої втрати продуктивності в 2018 році, тому що часто було надто спекотно не лише працювати, а навіть виходити на вулицю, пояснює National Geographic.

Раніше повідомлялося, що вчені з Гавайського університету стверджують, що вже до середини цього століття люди зіткнуться з великими проблемами. Дослідники оприлюднили карту майбутніх аномальних явищ на планеті. Згідно з їхніми прогнозами, до 2050 року кількість таких явищ значно зросте, і з часом ця тенденція буде тільки посилюватися.

Нагадаємо, карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційну пророцтво.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", у липні українці побачили найтриваліше затемнення сторіччя.

"Знай.uа" писав про те, як тотальне затемнення Місяця перетворить вас в цього звіра.