Вважається, що м'ясо і м'ясні продукти, а також молоко, сир, яйця і сир не можна їсти під час посту. Однак рибу можна і це вводить в подив багатьох, хто намагається дотримуватися посту правильно. Чому ж рибу і морепродукти можна, а м'ясо не можна? Хтось взагалі думає, що під час посту їжа просто повинна бути скромною, мовляв можна і сало їсти, і творожок, якщо він нежирний. Не можна.

Так, їжа дійсно повинна бути скромною. Одна з причин, чому під час посту заборонені м'ясо і яйця в тому, що раніше просто м'ясо і молочні продукти були дорожче риби. Тому, щоб мати можливість більше грошей віддавати на благодійність, їли рибу. А яйця віддавали в храми, тому що їх підмішували в будівельні матеріали, тому їх просто збирали і віддавали церкві. Курки ж не перестають нестися в піст, а корова не перестає давати молоко.

Ще одна причина в тому, що Адам і Єва в Едемському саду їли тільки рослинну їжу. Це допомагало їм бути ближче до Бога. Після вигнання Бог дозволив їсти тваринну їжу бо рослинної на поганій землі було мало, а також, тому що людина витрачає багато енергії на злобу, роздратування і гнів. Тому, коли ми відмовляємося від м'яса і тваринної їжі, ми втихомирювати в собі все тваринне, а значить і сил нема на те, щоб злитися.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Однак якби церковні заборони з приводу поста будувалися зараз, то риба допускалася б швидше за все якихось простих і недорогих видів. Адже якщо постійно харчуватися креветками, морськими гребінцями і дорогою рибою, то сенсу в такому обмеженні немає. І все ж шоколад чистий можна їсти, тому що в ньому немає нічого тваринного. А алкоголь забороняється, щоб не розпускати себе занадто сильно.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.