У п'ятницю, 7 грудня, в Москве в слідчих ізоляторах "Матроська тиша" і "Лефортово" відбулася зустріч українських консулів і сімох українських моряків.

Цю інформацію повідомляє директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев в коментарі УНІАН.

"Вчора консул відвідав трьох поранених моряків у Матроській тиші. Сьогодні відвідав чотирьох моряків в Лефортово. Тримаються хлопці мужньо. Визначено дати відвідування моряків в Лефортово, в тому числі 10 числа будуть відвідані шість чоловік, 11-го - шість чоловік і 12 - п'ять чоловік" Сергій Погорельцев

Крім того, він уточнив, що поранення трьох військових "не несуть загрози життю".

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Питання про адвокатський захист вирішено. Держава оплатить відповідні послуги адвокатів по захисту прав військовополонених моряків. Всі причетні міністерства і відомства України вживають вичерпних заходів, активно працюють над тим, щоб наші військовополонені швидше повернулися додому" Сергій Погорельцев

За словами директора Департаменту консульської служби, важливою складовою є консолідована міжнародна позиція, підтримка в питанні необхідності звільнення Росією українських моряків.

Нагадаємо, світ повинен ввести "Азовський пакет санкцій" в якості відповіді Росії за агресію проти України. Таку думку висловив президент України Петро Порошенко. Інтерв'ю опубліковано виданням The New York Times у статті "Путін повинен бути покараний".

"Крадіжка Кримського півострова Росією викликала осуд і економічні санкції всього світу. Але, оскільки з'являлися інші новини, про Москву забули, і вона почала розробляти новий наступ: міст довжиною 12 миль між материковою частиною Росії і Кримом. Український народ не буде дивитися, як Росія продовжує свою непомітну анексію нашої країни", - стверджує Порошенко.

Як повідомляв "Знай.uа", московські попи записали Порошенка в свої ряди. Намісник Почаївської лаври оскандалився фейковим заявою.

Також "Знай.uа" писав, що Полторак пояснив, чому українці не відкрили вогонь у відповідь. Путін створив привід для повномасштабного вторгнення.