Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура завершила експертизу по справі про злочини під час Революції гідності на Майдані.

Про це Луценко розповів у ефірі телеканалу Інтер.

Завершили експертизу щодо тих осіб, які віддавали наказ стріляти по протестуючих на Майдані. Слідство, за словами генпрокурора завершитися на початку 2019 року.

По завершенню слідства ГПУ зможе показати суспільству, підозрюваним і обвинуваченим докази того, що саме Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк, відповідно, президент, керівник СБУ, МВС, Внутрішніх військ та їх підлеглі віддали злочинні накази, за які на Майдані загинули понад 100 осіб, понад півтори тисячі були поранені.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Луценко називає його "найочікуванішим процесом за ці роки".

"Слідчі змогли встановити факти, докази, опитати тисячі людей, дати фактаж, який, за висновком експертизи, має причинно-наслідковий зв'язок зі смертями на Майдані", − зазначив Луценко.

Раніше повідомлялося, що Революція Гідності змінила ставлення до ситуації в державі багатьох українців. Про вплив Майдану на своє життя нещодавно заявив і російський незалежний журналіст, блогер Аркадій Бабченко.

На своїй сторінці в Facebook він написав, що нічого так не змінює людей, як побачена на власні очі смерть, втім про своє перебування серед активістів не шкодує.

Нагадаємо, силовики згадали про Небесну сотні і затримали "снайпера-вбивцю". Більшість винних вже покинули територію країни.

Як повідомляв Знай. ua, Бабченко нагадав українцям, що їм дійсно є чим пишатися. Активістів Майдану і тоді, і зараз дізнатися не складно: в кожному з них живе ідея.

Знай. ua писав про болісні і важливі спогади активістів Революції Гідності. Горіли шини, люди виконували Гімн України, навіть не знаючи: скоро за ними прийде "Беркут".