Президент США Дональд Трамп в п'ятницю висунув кандидатуру Вільяма Барра на посаду генпрокурора США, яку він уже обіймав при Джорджі Буші-старшому, повідомляє AP.

"Уїлл Бар буде номінований на посаду генпрокурора, я впевнений, він буде служити на цій посаді з відзнакою", - сказав журналістам Д. Трамп.

Колишній генпрокурор США Джеф Сешнс на початку листопада подав на ім'я Д. Трампа прохання про відставку. На сьогоднішній день тимчасово виконує обов'язки генпрокурора глава канцелярії відомства Метью Уітакер.

У. Бар займе посаду генпрокурора в разі, якщо його кандидатура буде схвалена в сенаті.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Повідомляється також, що Барр виступав проти розслідування російського втручання у вибори США.

"Сподіваюся, цей процес завершиться швидко", - зазначив у п'ятницю президента США.

У. Бар, який народився у 1950 році, займав посаду генпрокурора США при адміністрації президента Джорджа Буша-старшого в 1992-1993 рр.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп впевнений, що коли-небудь в майбутньому обговорить припинення гонки озброєння разом з президентами РФ і Китаю Володимиром Путіним і Сі Цзіньпіном.

"Я впевнений, що в майбутньому голова Сі (Цзіньпін) і я, разом з російським президентом Путіним, почнемо переговори про ефективне припинення гонки озброєнь, яка стала масштабною і неконтрольованою", - написав Трамп в Twitter.

Він додав, що США витратили за останній рік на озброєння 716 мільярдів доларів, назвавши це безумством.

За словами президента США Дональда Трампа, у відносинах між США і Китаєм досягнутий значний прогрес завдяки його зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном на полях саміту G20 в Аргентині.

Раніше повідомлялося, що в рамках саміту G20 відбулася епохальна подія: президент США Дональд Трамп, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і президент Мексики Енріке Пенья Ньєто підписали нову торговельну угоду USMCA, названу раніше категоричним Трампом “найсучаснішою і найбільш збалансованою торговельною угодою” на його пам'яті.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп має намір зустрітися з главою Північної Кореї Кім Чен Ином.

Як повідомляв портал Знай.uа прес-секретар Білого дому Сара Сандерс підтвердила інформацію про те, що Трамп провів з Путіним неформальну бесіду.

Знай.uа писав на саміті G20 в Аргентині президент країни-агресора Путін зробив скандальну заяву про Україну і нашому уряді.