У понеділок, 10 грудня, майже по всій території України очікується незначне похолодання, а місцями і зовсім температура трохи вище 0 градусів. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Вітер південний з переходом на північно-східний, 5-10 м/с, вдень у південній частині місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла; на півдні і південному сході вночі 1-6° тепла, вдень 4-9°.

карта Укргідрометцентру на 10 грудня

Так, на Лівобережжі та в Карпатах можливий невеликий мокрий сніг і дощ, а на сході - помірні опади. Вдень 10 грудня у більшості південних та центральних областей буде дощ і мокрий сніг, місцями сильний.

У Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях - налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території країни опади не прогнозуються. На дорогах місцями може бути ожеледь.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

При цьому в Києві та Київській області 10 грудня хмарно з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах місцями ожеледь. Вітер південний з переходом на північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У свою чергу синоптик Наталка Діденко зазначила на своїй сторінці в Facebook, що поки що зима м'яка. При цьому вона заявила, що в понеділок "на заході вітер посилиться до штормового", а також залишиться волога погода — мокрий сніг або дощ.

"В Києві завтра буде сиро і тепло, до +2 градусів. 10 грудня — статус-кво. 11 грудня — без особливих змін. 12 грудня — циклон, а, отже, самі знаєте, що, вже і боюся писати", - написала Діденко.

Зима стала м'якою. Температура повітря у неділю скрізь в Україні буде вищою за нуль градусів. Щоправда, не сильно...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zaterdag 8 december 2018

Нагадаємо, що у селі під Луцьком зараз активно йде ремонт доріг. Проте жителі обурені тим, що шляховики кладуть новий асфальт прямо на сніг.

Як повідомляв портал Знай.uа, в українських Карпатах кліматична обстановка загострюється. У зв'язку з цим рятувальники попередили місцевих мешканців і туристів про можливе сходження снігових лавин.

Також портал Знай.uа писав, що протягом 11-12 грудня в результаті впливу циклону погода в Україні погіршиться.