У Польщі в суботу, 8 грудня, затримали двох українців, членів екологічної організації "Екодія", які прямували в Катовіце на конференцію ООН з питань клімату. Про затримання повідомила голова цієї організації Ірина Ставчук, передає "Громадське радіо".

"З двома нашими активістами немає зв'язку з самого ранку. Останнє повідомлення було таким, що в готель прийшла поліція, що у них перевіряли документи... Вже ввечері від консульства України ми отримали повідомлення, що вони знають, де вони знаходяться та будуть намагатися вирішити цю ситуацію", – розповіла вона.



Ставчук зазначила, що її, п'ятеро українців і ще чотирьох громадян Росії, Киргизстану та Грузії) – всі їхали на ту ж саму конференцію – не пустили до Польщі прикордонники.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще


Причиною відмови у в'їзді, за словами Ставчук, називають: "загрозу державній політиці, внутрішній безпеці, громадському здоров'ю або міжнародним відносинам будь-якої держави-члена Європейського Союзу".

Пізніше посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив у Twitter, що затриманих активістів вже відпустили.

Раніше повідомлялося, що активісти розмістили на багатоповерхівці банер із закликом зупинити агресивні дії президента Росії Володимира Путіна. Банер знаходиться прямо в центрі міста Санкт-Петербург.

Про це повідомив Апостроф з посиланням на сторінку "Команда Відкритої Росії" в Twitter.

"Активісти "Відкритої Росії" вивісили в Петербурзі банер "Стоп Путін. Стоп війна", - йдеться в повідомленні.

У польському місті Бидгощ двоє активістів зірвали концерт ансамблю пісні і танцю Російської армії імені Александрова.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

Зараз вже відомо, що активісти Рафал Сушок і Міхал Войцещчук вибігли на сцену з транспарантами "Кремлівський рашизм - геть за Дон", "Слава українцям, які борються за вашу і нашу свободу" і кричали "Лапи геть від України" під час виступу російського військового ансамблю.

Нагадаємо, хто підтримав Україну в скрутну хвилину, список союзників.

Як повідомляв "Знай.uа" Радбез ООН заблокував пропозицію Росії.

Також Знай.uа" писав, що у США заговорили про головне завдання світу, на це підуть десятки років.