Так званий депутат Держдуми від Севастополя Дмитро Бєлік заявив на одному з російських пропагандистських каналів, що після інциденту в Керченській протоці до кораблів Військово-морських сил України має бути особливе ставлення.

"Вони зобов'язані проходити під Кримським мостом з зачохленими гарматами, без включених станцій автоматичного ведення вогню, підкорятися наказам російського конвою і йти строго по заданому для них курсу", - повідомив Бєлік.

Бєлік також додав, що якщо українські моряки "не вміють себе поводити по-людськи", то вони повинні заходити через протоку "у гамівній сорочці".

Раніше повідомлялося, що радник командувача Військово-морських сил України Вікторія Христенко розповіла про тяжке становище моряків, яких захопили російські спецслужби під час нападу в Керченській протоці.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Три моряки знаходяться в "Матроської тиші" (Московське СІЗО – ред.). На жаль, жодного відео, жодного підтвердження про характер поранень наші консули не отримали офіційно, крім того, що начебто відвідала поранених омбудсмен Москви", - розповіла Вікторія Христенко в ефірі телеканалу "Прямий".

Радник додала, що в одного з хлопців важке поранення ніг, він пересувається на милицях.

"І це ні про що не говорить. Ми не бачимо його ран, ні те, яку операцію провели в ізоляторі. У одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті руки. Про це розповіли активісти з Криму".

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що готові розглянути пропозиції щодо обміну українських моряків, захоплених у полон російськими спецслужбами.

Раніше Знай.ua повідомляв, що батько полоненого українського моряка Василя Сороки, якого російські силовики захопили у Керченській протоці 25 листопада, записав зворушливе відеозвернення до сина.

Також Знай.ua писав, у російському Раді Федерації заявили, що відправка США військового корабля в Чорне море "лише посилить напруження у регіоні".