Представники УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм вкотре заявили, що не братимуть участі в об'єднавчому соборі 15 грудня у Києві.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що своє рішення в УПЦ МП пояснили, тим що Вселенський патріарх не мав канонічного права скликати такий собор.

"Запланований об'єднавчий собор вважається незаконними зборами, оскільки в ньому візьмуть участь представники розкольницьких угруповань", - йдеться в повідомленні прес-служби церкви.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що президент Петро Порошенко заявив, що вселенському патріарху Варфоломію приходять погрози з Москви у зв'язку з створенням Української автокефальної церкви.

За словами президента, у питанні надання Україні томосу про автокефалію і держава, і він як президент свою справу зробили.

"Можливо навіть більше, ніж могли", - додає Порошенко, відзначаючи, що патріарх Ворфоломій також вніс величезний внесок.

"Можливо навіть більше, ніж міг, враховуючи той шалений тиск і погрози, які сьогодні йому надходять з Москви", - підкреслює він.

Президент також думає, що було б непогано зняти кілька фільмів про те, як створювалася помісна Укрїнська православна церква.

"Вітчизняне кіно відроджується і воно відроджується саме українською мовою. І це можливо завдяки фінансовій підтримці держави. Особливі зусилля ми докладаємо для створення патріотичних кінострічок. Нам є про що знімати, є Герої українського війська, щирість і відкритість українських волонтерів. Є вчинки українських громадян вселенського масштабу. Непогано було б зняти, і я мрію і молюся про це, пару кінострічок про створення нової помісної Української православної церкви", - говорить президент.

Крім того варто відзначити, що від запрошення на Об'єднавчий собор відмовилися митрополит Онуфрій та інші ієрархи Української православної церкви Московського патріархату. Відомо, що листи із запрошеннями поїхали назад на Фанар.

"Блаженніший Онуфрій, отримавши від патріарха Варфоломія лист із запрошенням на "Об'єднавчий Собор", запечатав послання в конверт і без відповіді відправив назад автору. Точно так само мають намір вчинити й інші архієреї УПЦ, відсилаючи назад запрошення", - повідомили журналісти.

Нагадаємо, Філарет розвіяв пропаганду московських попів.

Як повідомляв "Знай.ua", московські попи вкрали 20 безцінних картин.

Також "Знай.ua" писав, що московські попи геть збожеволіли через втрату України.

Об'єднаються чи ні: що думають про томос віряни Московського патріархату