Українські політв'язні, яких незаконно утримують в Криму та на території ОРДЛО, зможуть отримувати фінансову підтримку від держави.

Про це пише ТСН з посиланням на прес-службу Міністерства з питань тимчасово-окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Така фінансова допомога називається стипендія імені Левка Лук'яненка. Допомога буде надаватись у формі щомісячної стипендії у розмірі трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року.

Міністерство розробило указ про виплану цих стипендій разом з громадськими організаціями Громадської ради. Мета такого законопроекту - забезпечити захист прав, свобод і законних інтересів громадян України.

Відзначається, що отримання стипендії врегульовано указом Президента України "Про державні стипендії імені Лук'яненко". Згідно з документом , виплата стипендії полоненим Кремля здійснюється в період незаконного затримання, утримання і протягом одного року після звільнення. Крім того, виплата здійснюється незалежно від розміру одержуваної стипендіатом заробітної плати, пенсії або інших соціальних виплат.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Українська сторона заявила про готовність до рішучих дій і кроків, щоб повернути політичних заручників Кремля на батьківщину. Про це повідомив на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак. Однак Росія продовжує блокувати переговори по звільненню незаконно утримуваних на своїй території українських громадян.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" за чотири роки від початку окупації Донбасу з територій ОРДЛО вдалося звільнити 3 тыячи 224 людини. Однак більше сотні українців ще досі перебувають у неволі.

"Знай. ua" також писав, що Російська Федерація продовжує вставляти палиці в колеса переговорів про політичних в'язнів.