Різдво вважається найбільш значущим святом для для усіх християн. Жодна інша подія не може затьмарити значення і велич цього дня - дня, в який, за переказами, з'явився на світ Ісус Христос. Як відомо католики та православні відзначають його у різні дня.

Католицьке Різдво має давню історію, власні особливості і традиції святкування, які шанує кожен католик в будь-якій країні.

Згідно католицьких традицій, щорічно католицьке Різдво відзначається 25 грудня, в тому числі і в 2018 році.

В Україні від 2017 року цей день зробили додатковим вихідним.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Саме 25 грудня Різдво відзначають у більшості країн світу - 145 країнах, у тому числі в Україні.

Різдвяний піст. Українцям пояснили правила харчування у цей період

Головне завдання посту - духовне очищення. Уцей період віряни зазвичай не вживають тваринної їжі, не п'ють алкоголю та намагаються вести себе стримано та скромно.

Щодо харчування, звісно ж бувають винятки. Так, наприклад, дотримуватися строгого посту не потрібно вагітним жінкам та маленьким дітям. Також деяке послаблення дозволяється літнім людям та тим, хто важко фізично працює.

Нагадаємо, у Києві триває підготовка до новорічних свят. Вулиці столиці прикращають гірляндами та різними скульптурами. Так, у центрі з'явилися цікаві фігури за мотивами творчості відомої української художниці.

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки та чому не варто купувати новорічні дерева раніше.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, яку ялинку обрати, щоб не нашкодити природі. Та чому з обережністю потрібно ставитися до штучних дерев.

Дивіться: Чому всім українцям потрібно святкувати Різдво 25 грудня