23% українців переконані, що права людей з певними політичними поглядами (наприклад, тих, хто підтримує збройну агресію Росії проти України) безумовно повинні бути обмежені. 27% вважають, що їх права можуть бути обмежені при певних обставинах. Лише 33% переконані, що права таких людей не можуть бути обмежені.

Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, презентованого в понеділок в Києві. Дослідження провели за підтримки Програми розвитку ООН в Україні період з 11 24 липня 2018 року

Крім того, 45% українців вважають, що однозначно не можна виправдати злочини, вчинені у час бойових дій українськими військовими і учасниками добровольчих батальйонів (добробатов), і злочинці повинні понести законне покарання. 14% переконані, що в загалом виправдати такі злочини не можна, але особливі обставини війни повинні служити пом'якшувальною обставиною. 20% вважають, що «війна є війна і там можливо всяке», а 9% впевнені, що якщо не було серйозних наслідків, то і до злочинів у час бойових дій слід ставитися з розумінням.

Крім того, 16% респондентів вважають, що тортури по відношенню до ворогів у час бойових дій можуть бути виправдані з тих чи інших міркувань.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, українці більше стали економити: на чому та скільки відкладають. За різкий стрибок курсу після новини про введення воєнного стану в деяких областях потрібно "дякувати" запасливим українцям – народ по всій країні кинувся скуповувати валюту на чорний день. Соцопитування показали, що українці останні роки активніше почали заощаджувати та скуповують валюту. І саме в доларах найчастіше відкладають гроші "про запас".

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям підказали, як зекономити на продуктах на Новий рік.

Також Знай.ua писав про те, що через борги в 4 тисячі гривент та більше за газ, українців відріжуть від постачання блакитного палива.