Президент Петро Порошенко заявив про те, що усі докази злочинів Путіна в Україні будуть передані до рук правосуддя в Гаазі.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне звернення гаранта з нагоди Міжнародного дня прав людини.

У ході промови Порошенко зазначив, що головні постулати Декларації прав людини, прийняті ООН, закладені в Конституцію України. У той же час він підкреслив, що через російську агресію права українців на окупованому Донбасі і в Криму фактично зведені нанівець.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Саме Росія несе повну відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях. Про це йдеться в більшості міжнародних документів ... Відповідні органи державної влади, активне громадянське суспільство продовжать збирати докази злочинів Російської Федерації проти України і наших громадян, які в подальшому доповнять доказову базу в Гаазі ", - заявив Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Окрім того гарант підкреслив, що під час воєнного стану ніяких обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться, якщо Росія відкрито не вторгнеться на територію України.

Нагадаємо, світ повинен ввести "Азовський пакет санкцій в якості відповіді Росії за агресію проти України. Таку думку висловив президент України Петро Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Інтерв'ю опубліковано виданням The New York Times у статті "Путін повинен бути покараний".

"Крадіжка Кримського півострова Росією викликала осуд і економічні санкції всього світу. Але, оскільки з'являлися інші новини, про Москві забули, і вона почала розробляти новий наступ: міст довжиною 12 миль між материковою частиною Росії і Кримом. Український народ не буде дивитися, як Росія продовжує свою непомітну анексію нашої країни", - стверджує Порошенко.

Раніше Знай.uа писав про те, що у зв'язку з російською агресією в Керченській протоці, Литва розширила список громадян Росії, яким заборонили в'їзд в країну. Дипломатичні джерела повідомляють, що до санкційного списку внесено 20 імен.

Також Знай.uа повідомляв, що глава міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Мас висловився категорично проти розширення санкцій відносно Росії.