Світ повинен ввести "Азовський пакет санкцій в якості відповіді Росії за агресію проти України. Таку думку висловив президент України Петро Порошенко.

Інтерв'ю опубліковано виданням The New York Times у статті "Путін повинен бути покараний".

"Крадіжка Кримського півострова Росією викликала осуд і економічні санкції всього світу. Але, оскільки з'являлися інші новини, про Москві забули, і вона почала розробляти новий наступ: міст довжиною 12 миль між материковою частиною Росії і Кримом. Український народ не буде дивитися, як Росія продовжує свою непомітну анексію нашої країни", - стверджує Порошенко.

Президент України зазначає, що 4 роки тому, тобто відразу після Революції Гідності, країні не вдалося самостійно витримати російську агресію, однак "сьогодні ми сповнені рішучості і готові виступити проти Росії".

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ця обставина, за словами президента України, і стало причиною введення воєнного стану в областях, які розташовані в безпосередній близькості від української столиці.

Раніше повідомлялося, що командувач військово-морськими силами Ігор Воронченко заявив, що готовий обміняти себе на 24 українських моряків, яких країна-агресор Росія незаконно захопила в полон у Чорному морі після Керченської інциденту, коли російське судно протаранило наш катер.

Воронченко сказав, що готовий сам сісти у в'язницю ворога, якщо лідер агресорів Володимир Путін відпустить додому затриманих моряків.

Нагадаємо, глава ВМС України запропонував Путіну себе в обмін на полонених моряків. Ігор Воронченко зробив самовіддане заяву.

Як повідомляв Знай. ua, московские попи записали Порошенко в свої ряди. Намісник Почаївської лаври оскандалився фейковим заявою.

Знай. ua писав, що Полторак пояснив, чому українці не відкрили вогонь у відповідь. Путін створив привід для повномасштабного вторгнення.