У зв'язку з російською агресією в Керченській протоці, Литва розширила список громадян Росії, яким заборонили в'їзд в країну. Дипломатичні джерела повідомляють, що до санкційного списку внесено 20 імен.

Відомо, що міністерство закордонних справ Литви офіційно звернулося до Департаменту міграції з пропозицією внести в національний список небажаних осіб громадян РФ. Під санкції потрапили імена тих, хто безпосереднь брав участь в захопленні військових катерів України, а також представники військового командування Росії.

Варто відмітити, що Литва стала першою країною-членом НАТО, яка запровадила санкції щодо Росії у зв'язку з її агресією проти України в Керченській протоці.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що голова об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд відкрито попередив Росію про те, що американська влада за потреби готова до військової відповіді за агресію у Керченській протоці.

Практично одразу цю звістку підхопили більшість кремлівських ЗМІ: вони тиражують заяви місцевих політиків стосовно намірів США після дій в Азовському морі.

Крім того, американський генерал при цьому підкреслив, що США зобов’язані відреагувати. Пізніше член комітету Ради Федерації із міжнародних справ Сергій Цеков звинувачував американців у "войовничості".

"Однак висловлювання висловлюваннями, вони чудово розуміють, що якісь конкретні справи з направленням військових кораблів та іншого, а тим більше якісь маневри у районі Керченської протоки — це вже загострення ситуації на дуже високому рівні", – стверджує він.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ВМС України запропонував Путіну себе в обмін на полонених моряків.

Також "Знай.ua" писав, у Кремлі готові розглянути пропозиції щодо обміну полонених українських моряків, яких окупанти нахабно атакували у Керченській протоці.