Самопроголошена "влада" так званої республіки ДНР істотно підняла ціни на продукти на окупованій території Донецької області. Різке зростання цін обумовлене рядом причин, які пов’язані з діяльністю колишнього очільника республіка Олександра Захарченко.

Про ці причини розповів директор торгової мережі “Семерочка”, яка розташована в Донецькій області Андрій Дундуков. Він визнав існування м'ясної кризи, зокрема браку курятини. Його не вистачає через спекулянтів, які скуповували м'ясо в торгових мережах, а потім реалізовували його на ринках.

“Можна сказати, що в цьому випадку підвищення цін відбувається в головах людей. Та ціни вже стабілізувалися після відновлення роботи “Шахтарської птахофабрики”, - заявив Андрій Дундуков.

Власник торговельної мережі також назвав причину здороження яєць. За його словами, так завжди відбувається з першими морозами. Однак ще однією важливою причиною є нестача зерна. До цього призвів указ Захарченка у 2017 році про вилучення частини врожаю у фермерів, оскільки той виростили на самовільнозайнятих ділянках. Нині цей указ скасований.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нещодавно в самопроголошеній республіці обрали нового очільника, тому зараз уряд став більш ліберальний. Дундков пояснив, що саме через це зерно у фермерів більше не забирають. А ті обсяги зерна, що є у них, зберігаються до посівної кампанії, коли ціни підуть вгору, тому на ринку зерно відсутнє.

Тепер нова влада псевдо республіки повинна розв'язувати проблеми, створені “попереднім керівництвом”. Зокрема, мова йде про "адміністративні заходи", коли ціни “не були пов'язані з економікою”, а призначалися. А ось зараз, за словами Дундукова, в Донецьку “вийшли на реальний рівень цін”.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", вижити в окупованому Донецьку стало неможливо, бойовики остаточно закрутили гайки і місто біжить з останніх сил. Люди не можуть дозволити собі продукти першої необхідності.

Також стало відомо, що у "ДНР" заборонили медичну допомогу, а людей шантажують.