У Службі безпеки України розповіли, що прапор "ДНР" на протестах в Парижі розгорнули члени російських організацій, що фінансуються спецслужбами РФ.

Про це повідомляють у прес-центрі СБ України.

У відомстві пояснили, що російські ідеологи з легкої подачі спецслужб РФ проводять в Європі регулярні заходи для того, щоб взяти під контроль радикальні суспільно-політичні структури і розхитати європейську демократію.

"Сьогодні ті ж радикали під прапорами так званої ДНР і під кураторством співробітників ФСБ та ГУ ГШ ЗС РФ становлять вже "практичний іспит". За спиною мирних мітингувальників вони вдаються до організації заворушень і актів насильства у Франції", - повідомляє прес-центр.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прапор "ДНР" у Франції розгорнули посібники бойовиків французи Фабріс Сорлин і Ксав'єр Моро. Вони обидва внесені в базу "Миротворця".

Відомо, що Моро приїжджав на окупований Донбас для участі в якості спостерігача на псевдовиборах 11 листопада 2018 року.

Сорлин є лідером ультраправої організації Dies Irae ("Судний день") і прихильником ідеї "руського світу". Він відвідував території Донбасу і після цього активно висвітлював свою проросійську позицію у французьких ЗМІ.

"Праворуч — Ксавьє Моро. Фейковий "спостерігач" на псевдовиборів в ОРДЛО. Протягом 17 років проживає в РФ, громадянин РФ з 2013 року. Засновник "Європейського центру стратегічного аналізу "Стратпол". Функціонер ГО "Схід Франція — Солідарність Донбас", підконтрольній російським спецслужбам)", — зазначають у прес-службі СБУ про "учасника" протестів в Парижі.

Нагадаємо, скандал з товарами "ДНР": Україна попросила Amazon одуматися. Символікою непризнаных республік "ДНР" і "ЛНР" торгують у вільному доступі.

Як повідомляв Знай. ua, Amazon підтримує бойовиків "ДНР", знайдені реальні докази. Весь світ вже в курсі злочинів на Донбасі, крім однієї онлайн-платформи.

Знай. ua писав, що ФСБ знайшла в московської кондитерської "глибоко законспіровану" клітинку "ІГ". На одній з орендованих квартир у бойовиків знайшли зброю, звіти про підготовку терористичних актів та схему виготовлення саморобних вибухових пристроїв.