Днями Євросоюзом було ухвалено рішення про запровадження санкцій проти організаторів незаконних виборів на території окупованого Донбасу.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на відповідну заяву представників ЄС.

У повідомленні сказано, що посли Європейського союзу ухвалили рішення внести у санкційний список дев'ять осіб, які були відповідальними за проведення незаконних виборів на території Донецької і Луганської областей, які окуповані бойовиками підтримуваних Росією угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Донбас
Донбас

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Посли ЄС вирішили запровадити санкції проти 9 осіб, відповідальних за організацію виборів на сході України в листопаді. Міністри закордонних справ країн ЄС поставлять печатки на рішенні 10 грудня", - сказано в повідомленні.

Вибори в "ДНР"
Вибори в "ДНР"

Нагадаємо, реальну владу над окупованою частиною Донбасу після псевдовиборів отримав помічник президента Росії Владислав Сурков і віце-прем'єр РФ Дмитро Козак.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

Цю думку донецького публіциста та критика верхівки так званої "ДНР" Романа Манекіна опублікувало російське видання "Нова газета".

Так, Манекін вважає, що безальтернативні "вибори" були потрібні, в першу чергу, помічнику Володимира Путіна по співпраці з країнами СНД Владиславу Суркову: він нібито "планує закріпити в Донецьку цілком лояльного їй Дениса Пушиліна".

Денис Пушилін
Денис Пушилін

"Пушилін потрібен Сурков в якості гаранта збереження контролю над цією територією. Реальний контроль над господарським та політичним життям "ДНР" отримали Владислав Сурков і Дмитро Козак", – вважає Манекін.

Раніше Знай.uа писав про те, що учасникам незаконних "виборів" в підконтрольних бойовикам районах Донецької області зарахували на рахунок мобільного оператора угруповання "ДНР" цілих 50 рублів.

"вибори ЛДНР"
"вибори ЛДНР"

Про це повідомила мешканка Старобешівського району на ім'я Анна.

Зокрема, вона розповіла, що російську куритори для кращої картиники на "виборчі ділянки" зганяли людей, поповнюючи їхні мобільні рахунки на 50 рублів.

"вибори ДНР"
"вибори ДНР"

Також Знай.uа повідомляв, що на території тимчасово окупованого Донбасу відбулася так звана "інавгурація глави" "ДНР".