Представниця постраждалих в аварії на Сумській Лариса Матвєєва подала скаргу на харківських прокурорів, котрі займалися справою Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Тепер їх повинна перевірити спеціальна кваліфікаційно-дисциплінарна комісія. Це підтвердила у Facebook журналістка Тетяна Доцяк:

"Ще під час слідства експертам харківського обласного бюро судово-медичних експертиз з невідомих причин не були передані документи, які можуть свідчити про наркотичний стан Зайцевої. Це лабораторне дослідження сечі, яке виявило опіати, токсикологічне дослідження, яке показало які знайдені опіати (кодеїн і фенобарбітал) і огляд наркологом Федірко, яка зафіксувала звужені зіниці, хитку ходу і невиконану позу Ромберга. Все це в купі має вивчатися експертами щоб в кінці зробити висновок", — зазначила вона.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, експерти так і не спромоглися дати чітку відповідь на питання про наркотичні речовини – необхідних документів у них не було.

"Прокуратура бачила недороблену експертизу, засновувала на ній звинувачення, але не повернула назад на доопрацювання. Це може бути непрофесіоналізм, а може ангажованість. Це і комісія повинна перевірити", — наголосила журналістка.

Доцяк додала, що результати додаткової експертизи, яку назначили за вимогу адвоката ще одного підсудного Геннадія Дронова, будуть зачитані 11 грудня.

18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення "Лексуса" 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора, та автомобіля "Фольксваген Туарег", за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення "Лексус" вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні. Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування по справі.

Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше лікар-нарколог Олена Федірко, яка першою проводила огляд Зайцевої після аварії, зникла.

Дивіться: ДТП із багатьма невідомими. Чому затягується процес над Оленою Зайцевою?

Нагадаємо, адвокат висловив припущення щодо ймовірного покарання Зайцевій та Дронову. Як повідомляв "Знай.ua", родичі однієї з постраждалих в страшній аварії на Сумській у Харкові розкрили план, котрим на їх думку скористалася родина Зайцевої. Також "Знай.ua" писав, судово-медичному експерту не передали жодного документу про знайдені опіати чи огляд наркологом фігурантки ДТП у Харкові Олени Зайцевої.