Пенсійний вік підвищуватимуть разом з тривалістю життя

Це стало зрозуміло зі слів старшого економіста Світового банку Олексія Случинського в інтерв'ю Економічній правді.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

"Зараз у людини з мінімальним стажем є право виходу на пенсію в 60 років. Це досить низький рівень. Враховуючи, що ми живемо довше, згодом пенсійний вік буде підвищуватися. Рано чи пізно ми до цього питання повернемося", - говорить економіст.

Відомо, що не всі країни піднімають вік виходу на пенсію прямо зараз, але вони будуть зобов'язані це робити через, приміром, п'ять років.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Тим не менш, це питання ще належить вирішувати в майбутньому", - заявляє Случинський.

Рішення про підвищення пенсійного віку буде технічним моментом, вважає представник Світового банку.

"Ми знаходимося в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію, тому, щоб накладати на це підвищення пенсійного віку, потрібно все продумати", - стверджує економіст.

Закон про загальне пенсійне забезпечення був прийнятий Верховною Радою 3 жовтня 2017 року, він набрав чинності 11 жовтня.

Закон передбачає, що розмір пенсії кожного громадянина України розраховується за новою формулою і залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя.

Нагадаємо, Опалення - не остання біда: з Нового року українці заплатять більше ось за що

З Нового року в Укараїні може зрости вартість електроенергії. Вже з січня українцям можуть прийти платіжки з новими неприємними сумами.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" "Какой, нах*й, Роттердам? Ви що там, взагалі все ох*їли?" - українець люто розповів влади про підвищення тарифів

В Україні збираються збільшити тариф на електроенергію, обґрунтовуючи це зростанням вартості вугілля на європейських біржах і вартості його транспортування з нідерландської Роттердама до України.

Також "Знай.uа" писав про те, що Незбагненні цифри: ще 6 українських містах ціни на газ злетіли до небес