У четвер, 13 грудня, на території України буде переважати циклон, однак його активність істотно зменшиться. Це означає, що в більшості областей країни опади поступово почнуть слабшати, а на південно-сході і зовсім припиняться. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, у четвер синоптики прогнозують невеликий сніг у західних регіонах, вночі і в більшості північних та центральних областей помірний сніг; лише на крайньому сході та в Приазов'ї вдень майже без опадів. При цьому метеорологи попереджають, що на дорогах може бути ожеледиця.

Вітер переважно північно-західний (на півдні та сході країни південно-східний), 5-10 м/с. Температура вночі та вдень від 4° морозу до 2° тепла, в Карпатах 5-9° морозу; в Криму вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

У Києві - вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах очікується ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень 0-2° морозу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Згідно інформації Центральної геофізичної обсерваторії, за весь період метеорологічних спостережень у Києві в день 13 грудня найвища температура була зафіксована на позначці 10,0 градусів тепла у 1950 році, а найнижча температура спостерігалася вночі на позначці 24,3 градусів морозу у 1921 році.

Карта від Укргідрометцентру на 13 грудня

У той же час відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook попереджає, що 13 грудня в Україні можливе налипання мокрого снігу та сильний вітер.

За прогнозом синоптика, в країні затримається циклон, який потягне за собою мокрий сніг. При цьому помірні опади будуть у північних областях, у центральній частині і на заході країни.

"За що люблю синоптику, так це за постійний рух уперед, креативність, незакостенілість і строкату завжди картинку. Поки всі тут ще будуть лаяти погоду, нити і скаржитися на непотрібні їм метеоявища, синоптики вже побігли далі, прогнозуючи завтрашній день", - написала Наталя Діденко.

Також вона додала, що 13 грудня у південній частині та на Сході вплив циклону спостерігатися практично не буде, опадів очікується мінімум, лише деколи буде мокрий сніг і дощ.

За що іще люблю синоптику, то за постійний рух вперед, креативність, незакостенілість та строкату завжди картинку. Поки...

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 12 december 2018

Температура повітря вночі становитиме від 2 тепла до 3 морозу, завтра вдень близько нуля, а на півдні + 2 + 5 градусів. У Києві на українців чекатиме сніг і поривчастий вітер, місцями налипання мокрого снігу. А на дорогах і тротуарах буде слизько.

Раніше ми писали про те, що в суботу, 15 грудня, в Україну прийде похолодання. Температура стане нижче, а опади практично припиняться.

Нагадаємо, що в Україні 13 грудня очікується погіршення погодних умов, що може призвести до порушення руху на автомобільних дорогах північних і центральних областей.

Як повідомляв портал Знай.uа, на цьому тижні, на території України буде відносно тепла погода, місцями пройде сніг з дощем, проте до кінця тижня різко похолоднішає.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики шокували світ правдою про погодні аномалії, які очікують на нашу планету вже найближчим часом.