Мультфільм київської художниці, ілюстраторки і активістки Дани Кавеліної "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами", що представлявся на відомих європейських кінофестивалях, отримав Гран-прі в національній конкурсній програмі Міжнародного анімаційного фестивалю КРОК. Про це повідомила сама художниця в Facebook.

МФАФ "КРОК-2018: у рідній гавані" оголосив імена переможців! Вітаємо та пишаємось! International Animated Film Festival...

Geplaatst door Natali Stan-Astra op Zondag 9 december 2018

Вона також написала, що цей фестиваль фінансується Міністерством культури, КМДА, Держкіно. Кавеліна повідомила, що в Росії, де також проходить фестиваль КРОК, переможець отримує 7 тисяч євро на створення наступного проекту - в Україні ж "тільки грамоту і дзвіночок".

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Виявляється, КРОК проходить і в Росії, і в Україні (в Росії він фінансується міністерством культури РФ), і Гран-прі в російському національному конкурсі дають так: грамота, дзвіночок, і 7 тисяч євро (що цілком нормально для режисера, щоб зняти ще один гідний проект), а у нас - тільки грамота і дзвіночок. Виходить, щоб отримати грошей на новий антивоєнний мультик на вітчизняному фестивалі, потрібно отримати приз міжнародного конкурсу в країні-агресорі. Ось така нехитра арифметика", - пише художниця.

Раніше ми писали, що на відомому європейському кінофестивалі в Коттбусі (Німеччина) в програмах заявлений український мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" київської художниці Дани Кавелиной. Вона робила дитячі та дорослі книжки-картинки, ілюстрації для ООН, створила два короткометражних мультика.

Мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" - це короткометражна анімація про війну на Донбасі. "Марк Львович" - це one-man-animation, тобто зроблений від початку до кінця однією людиною.

Нагадаємо, у Лаврова скрепно пропіарили український фільм "Донбас".

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, український фільм "Донбас" впритул наблизився до Оскара.

Також раніше портал Знай.uа повідомляв, що культовий український режисер зніме фільм з Бредом Піттом.