Документальна стрічка українського режисера Олеся Саніна та американського оскароносного документаліста Марка Харріса "Переломний момент: Війна за демократію в Україні" увійшла до лонг-листа премії "Оскар" і тепер буде боротися за престижну нагороду.

Цю інформацію повідомляє на своїй сторінці у Facebook Держкіно.

Відомо, що картина про часи Революції Гідності і російської окупації Криму і Донбасу увійшла до лонг-листа претендентів на премію Американської кіноакадемії за кращий документальний фільм.

У стрічці розповідається про події 2013-2016 років. У ній зібрані кіно свідчення політичних, кримінальних, військових злочинів і терактів на території України. Під час роботи над кінострічкою було записано 86 інтерв'ю з учасниками подій на Майдані і сході України і знято майже 600 годин робочого кіноматеріалу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, що повнометражний фільм українського режисера Сергія Лозниці "Донбасс" визнали найкращим на 15-му міжнародному кінофестивалі в Севільї, Іспанія. Про це повідомили на сайті фестивалю.

Престижна нагорода Golden Giraldillo щорічно вручається кращому повнометражного фільму, а дистриб'ютор картини в Іспанії отримує €20 000.

Кадр з фільму Донбас

"Фільм досягає вишуканого поєднання форми художньої літератури та документального фільму. Відмінна кінематографія дає творчий і ясний погляд на невпинну трагедію "туман війни", - сказали про фільм організатори.

Фестиваль в Севільї орієнтований переважно на європейське кіно. Він є привабливим форумом для дистриб'юторів, які привозять свої фільми або відбирають фестивальні картини прямо на місці". Для іспанських дистриб'юторів він пропонує значну фінансову підтримку.

Як повідомляв Знай. ua, український мультфільм про Донбас підкорює європейські фестивалі. Мультфільм показує історію війни на Сході України через призму життя однієї родини.

Такод Знай. ua писав, що "Дике поле" Жадана рве кінозали, оцінили навіть "Кіборги". "Ворошилоград" ожив на екрані, публіка в захваті.