Справжні військові, які пройшли вогонь і воду на передовій, розповідають правду про війну на кіноекрані – в новій українській стрічці "Позивний Бандерас".

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що всю задіяну у фільмі військову техніку надало Міністерство оборони, а загалом на картину було потрачено близько 40 млн гривень, половину з яких було надано за рахунок Держбюджету.

Крім того відзначається, що головною особливісю фільму стануть головні герої стрічки, які особисто пройшли пекло бойових дій на Донбасі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також відомо, що події фільму описують буремний 2014 рок, коли на Донбасі розпочались перші кровопролитні бої та настало так зване Мінське перемир'я.

У сюжет фільму покладено історію спецівльної групи контррозвідників, які вирушили на Донбас для визначення "кротів". Головний герой стрічки з позивним Бандерас зіткнеться з особливими проблемами адже потрапить у рідне село, де його вважатимуть фашистом та зрадником.

Наразі вже відомо, що роль "Бандераса" зіграв актор, родом з Дніпра Олег Шульга. Відзначається, що він сам у 2014 році пізнав всю гіркоту фронту, адже був мобілізований та рік провів на війні. Він відразу ж запевнив, що стрічка мало чим відрізняється від справжніх умов на передовій. Вона розповідає про усі грані війни.

"Хтось подивиться про кохання, хтось про війну, хтось про зраду, хтось про бажання жити, аби тільки не байдужі були люди", – зазначив ветеран АТО, актор фільму "Позивний Бандерас" Олег Шульга.

А Микола Змієвський виконав роль другого плану. Грати майже не довелося, бо війну 14-го року теж бачив на власні очі – служив в 79-ій аеромобільній бригаді. Одного разу він зізнався, що спочатку не зотів приймати участь у цьому проекті, проте режисер доклав усіх зусиль, щоб заохотити його все ж знятись.

Та картинка на екрані для багатьох хлопців досі є реальністю. Режисер фільму Заза Буадзе каже: коли тільки брався за сценарій, був майже впевнений, що до прем'єри війна не скінчиться.

"Ми всі прекрасно знаємо, з ким воюємо. Але коли закінчиться війна – тільки Богу відомо, але вона закінчиться нашою перемогою", – сказав Заза Буадзе.

А поки історія пишеться на передовій – тут, у мирних містах, її мають знати. Стрічка виходить в прокат 11 жовтня.

Нагадаємо, український фільм "Донбас" впритул наблизився до Оскару.

Як повідомляв "Знай.ua", Волкер розповів, як Путін тягне з Донбасом.

Також "Знай.ua" писав, що в мережі з'явився яскравий трейлер української комедії.

Пригоди S Миколая. Трейлер