На відомому європейському кінофестивалі в Коттбусі (Німеччина) в програмах заявлений український мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" київської художниці і иллюстраторки Дани Кавеліної. Вона робила дитячі та дорослі книжки-картинки, ілюстрації для ООН, створила два короткометражних мультика. Мультфільм можна подивитися по посиланню.

Мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" - це короткометражна анімація про війну на Донбасі. "Марк Львович" - це one-man-animation, тобто зроблений від початку до кінця однією людиною.

Мультфільм показує історію війни на Сході України через призму життя однієї родини. Життя глави сімейства - Марка Львовича перестала бути колишньою: два його сини воювали по різні сторони барикад, він втратив будинок, війна, вибухи, смерті стали для нього повсякденною реальністю.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Історія війни часто розповідається через картини нестерпного жаху, але історія Марка Львовича кошмарна своєю простотою – це відбувається поряд з нами прямо зараз з мільйоном людей, і ймовірно, найстрашніше в тому, що ми звикли до таких історій. Нікого не здивувати тим, що старий чоловік назавжди втратив будинок і військове стало для нього побутовим, а десь в паралельній реальності Донбасу люди вбивають людей".

Відомо, що мультфільм "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" отримав Спеціальний приз журі Одеського міжнародного фестивалю, а ще був показаний на міжнародному анімаційному фестивалі КРОК, а також на німецькому фестивалі східноєвропейського кіно в Коттбусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що документальний фільм "The Distant Barking of Dogs" ("Віддалений гавкіт собак"), який розповідає історію хлопчика з Донбасу, потрапив у п'ятірку фіналістів на отримання премії European Film Awards (Європейська кіноакадемія)

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на слова асистента режисера стрічки Азада Сафарова.

Документальний фільм увійшов до списку найкращих за версією Європейської кіноакадемії і буде претендувати на перемогу.

Нагадаємо, у Лаврова скрепно пропіарили український фільм "Донбас".

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, український фільм "Донбас" впритул наблизився до Оскара.

Також раніше портал Знай.uа повідомляв, що культовий український режисер зніме фільм з Бредом Піттом.