Головний військовий прокурор Анатолій Матіос 12 грудня на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в одній з донецьких військових частин військовослужбовці побили свого товариша по службі і заволоділи його мобільним телефоном і ноутбуком.

Згідно з повідомленням, конфлікт стався опівночі 11 грудня неподалік від смт. Верхньоторецьке. В ході розслідування було встановлено, що солдат обурило нібито неналежне несення служби їх по службі. Він здійснював охорону військового містечка, однак перебував при цьому в приміщенні для відпочинку військовослужбовців, де дивився фільм на належному йому ноутбуці.

Повідомляється, що двоє військових завдали йому численних ударів по обличчю, які потягли за собою тілесні ушкодження, а потім заволоділи ноутбуком і мобільним телефоном.

Матіос підкреслив, що оперативно-слідча група територіального управління Державного бюро розслідувань м. Краматорськ не відразу висунулася на місце події. Начальник третього слідчого відділу територіального управління Ень вирішив, що оскільки обстановка на місці події порушена, сліди злочину по всій видимості відсутні, до того ж час доби темний, то підстав для негайного виїзду немає, тому виїзд був запланований на 12 грудня. Вранці з'ясувалося, що слідча група взагалі не збиралася виїжджати.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

З незрозумілої причини співробітники ДБР проігнорували обов'язки по фіксації і розслідування підслідного лише ГБР злочину, що особливо обурливо в період воєнного стану. Початкові слідчі дії проводилися військовими прокурорами.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що зарплату українських резервістів навіть смішний назвати язик не повертається.

Як повідомляв портал "Знай.ua": на українському полігоні військовий порушив техніку безпеки поводження зі зброєю, що призвело до отримання ним важкої травми.

Також "Знай.ua" писав, що повістки всім громадянам країни будуть лунати виключно в разі прямої агресії з боку російської армії.