У Києві, у приміщенні Андріївської церкви 13 грудня з 09:30 відбудеться перша в історії літургія на чолі з екзархами Вселенського патріархату. Про це повідомила Релігійно-інформаційна служба України.

За попередніми даними, літургію проводить митрополит галльський Еммануїл, повірений Константинополя, який раніше зачитував рішення про те, що Україна отримає автокефалію.

13 грудня православні віруючі відзначають день пам'яті апостола Андрія Первозванного.

Дивіться: Перша служба Вселенського патріархату в Андріївській церкві

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

17 жовтня президент Петро Порошенко вніс в Раду законопроект про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника "Софія Київська".

Рада схвалила його 18 жовтня, і глава держави підписав закон 7 листопада. Через кілька днів церква офіційно перейшла в постійне користування Вселенського патріархату.

В середині минулого місяця зловмисники кинули в двері церкви пляшки з займистою сумішшю.

Дивіться: Андріївська церква: цікаві факти про храм, який передають Константинополю

Нагадаємо, представники Московського патріархату прокоментували скандал із Почаївською Лаврою. Як повідомляв "Знай.ua", в мережу злили казкові 100-літні знімки вулиць Києва. Також "Знай.ua" писав, легендарну Андріївську церкву передали у владу Патріарха.