В Європейському суді з прав людини вирішили не розглядати скарги, які підготувала український юрист Наталія Целовальниченко.

Про це стало відомо завдяки офіційному повідомленню Євросуду.

Так, судді Європейського суду визначилися, що "практикуючий адвокат з Києва Наталія Євгенівна Целовальниченко отримує заборону представляти або будь-яким іншим чином допомагати заявникам в ЄСПЛ як в поданих до Суду, так і в майбутніх скаргах".

Дане рішення - безпрецедентно, адже таку можливість не передбачено безпосередньо правилами Суду. Однак ЄСПЛ прийняв його через системно деструктивної діяльності українського адвоката.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Суд відсторонив Целовальниченко, враховуючи її шахрайську і образливу діяльність, зокрема тому, що в ряді документів, які вона подала в Суд, є очевидні ознаки підробки, а частина скарг подано вже від загиблих людей без повідомлення суду про їх смерть", - йдеться в повідомленні.

Євросуд вже звернувся до українського уряду з проханням поінформувати про причини цього рішення органів адвокатського самоврядування.

Варто зазначити той факт, що Наталя Целовальниченко - юрист з Луганська, яка зараз веде адвокатську практику в українській столиці.

Варто нагадати, що на окупованій території Донецької області, яка, як відомо, гордо іменує себе "республікою ДНР", пройшов убивчий по своїй абсурдності конкурс "Леді ДНР". На перший погляд, нічого такого. Просто розважаються окупантишки, обираючи найвродливішу дівчину. Так ні ж – претенденток ще й змусили розповісти, за що вони люблять цю так звану республіку. А в журі, як годиться, сиділи чини і пропагандисти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники "ЛНР" передали українській стороні 42 ув'язнених, які не захотіли відбувати свій термін на підконтрольних територіях. Про це в середу, 12 грудня, заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова у Фейсбуці.

Нагадаємо, Євросуд виправдав дружка Януковича.

Як повідомляв Знай.uа Євросуд послав подалі 12 тисяч українців.

Знай.uа писав, розширення санкцій: Євросуд отримав ще шість позовів проти Росії.